17 aprilie 2010

Cretinoizii printre noi

Sunt pe lumea asta şi cretini care ţi se bagă în suflet cu bocancii, îţi bagă degetele în ochi, îţi opturează orizontul doar-doar îi vei băga în seamă, le vei da o flegmă, o injurătură, o zmetie peste ochi. Le place să fie flagelaţi.
Dai să discuţi şi tu o chestie importantă cu cineva şi lepra ţi se bagă sub ochi şi-ţi urlă: Bă, eu sunt cretin! Bine, mă, îl linişteşti şi-l dau uşor la o parte ca să-ţi poţi continua discuţia.
Viermele te apucă de gulerul cămăşii şi-ţi urlă în ureche: Băăăă, sunt cretin, nu auzi?? Aud, mă. Eşti mulţumit? Acum dă-te-n... lateral că am ceva de discutat cu domnul.
Japiţa ţi se postează înainte şi urlă ca posedatul: Băăăăă, eu sunt cel mai mare cretin. Aşa să ştii. Şi dacă sunt cretin fac ce vreau. Să fie clar!
Aştia sunt, oameni buni, năpârcile portocalii şi liderul lor maxim care ne conduc. Vor cu tot dinadinsul să arate că nu au limită, că nu au leac de vândecare. Specimenele astea tratează lumea în care trăim ca pe o latrină. Nu au înţeles nimic din ce s-a întâmplat la finalul lui decembrie 1989.

16 aprilie 2010

Preotul traseist

Am citit pe blogul lui Iurie Sănduţa (http://iuriesandutza.wordpress.com/) postul cu titlul Preotul care m-a mărturisit. „Pune-ți mortul aici”
După ce am lecturat postarea lui Sănduţa mi-am amintit că şi la noi în Giurgiu şi împrejurimi au trăit, au sliujit, poate încă mai slujesc, astfel de preoţi ciudaţi.
Îmi amintesc de unul care pe vremea lui Ceauşescu era des întâlnit prin zona Vama Giurgiu unde schimba valută. În timpul când nu sluja preotul respectiv (nu vreau să-i dau numele şi nici parohia, pentru că faptele s-au prescris) făcea curse cu atomobilul Trabant pe traseul Giurgiu - Bucureşti şi retur. Astfel îşi rotunjea veniturile.
Într-o zi îmi frigea buza să găsesc o maşină să mă ducă la Bucureşti. Îl văd pe preot trăgând Trabantul la bordură şi-l întreb dacă merge la Bucureşti. Da, la Bucureşti îmi răspunde şi-mi dă şi tariful instantaneu.
Dincolo de preţul cerut de preotul respectiv care era cu mult peste ce se practica, m-a lăsat o câteva secunde fără replică reacţia lui. I-am atras atenţia că exagerează. Mi-a replicat că dacă-mi convine mă duce, dacă nu, să fiu sănătos, că el îşi găseşte clienţi.
Am luat totul ca pe o glumă şi i-am zis. Bine, părinte (nu a părut uimit să afle că l-am cunoscut şi cu sutană!), nu te vede Dumnezeu că faci astfel de lucruri? Nu ar fi mai bine să faci un gest creştinesc şi să ma duci la Bucureşti gratis, sau măcar nu-mi lua atâţia bani.
Răspunsul preotului trabantist a fost uimitor. "Dumnezeu nu se amestecă în problemele mele particulare", după care, de cum a găsit un client, s-a urcat în Trabant şi a plecat spre Bucureşti. M-am uitat lung după el şi i-am acordat binecuvântarea. În fond benzia şi timpul sunt pe bani.

HOME

“Trăim în vremuri excepţionale. Oamenii de ştiinţă spun că avem la dispoziţie 10 ani pentru a ne schimba modul de viaţă, pentru a preveni atât epuizarea resurselor naturale cât şi evoluţia catastrofică a climatului planetei” a declarat Yann Arthus Bertrand, regizorul şi fotograful producţiei.
Acesta a adăugat că “miza este mare pentru noi şi pentru copiii noştri. Fiecare dintre noi trebuie să ia parte la acest demers, iar filmul HOME a fost conceput pentru a transmite un mesaj de mobilizare către fiecare individ.


SAH CU CEAUŞESCU

Dacă doriţi să jucaţi un şah cu Ceauşescu -Iulian Ceauşescu- atunci trebuie să citiţi regulament care se aplica in cadrul turneelor de blitz în cadrul la “Sah cu Ceausescu”.

1. În general, se aplică toate regulile de la şahul normal, cu excepţia unor reguli specifice blitzului. Unii sunt însă în ceaţă aşa că....
REGULAMENTUL IN DETALIU ÎL PUTEŢI CITI AICI http://iulianceausescu.wordpress.com/

UPDATE
Duminică, 18 aprilie a.c., la şcoala generală nr. 5 din Giurgiu, se va desfăşura turneul "Primăvara şahistă", turneu de şah rapid. Taxă de participare 5 lei pentru juniori şi 10 lei pentru seniori. Invitat la acest turneu de la Giurgiu este Marea Maestră Cristina FOIŞOR.

15 aprilie 2010

O poza care e de porc

Comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu -2010

La câţi porci sunt în ţara asta, mai contează unul în plus?

11 aprilie 2010

Presedintele Poloniei a murit intr-un accident de avion


Un avion Tupolev 154, la bordul căruia se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizarea pe aeroportul din Smolensk, în Rusia.
Nicio persoană aflată la bordul avionului prezidential polonez nu a supravieţuit.
Avionul a acroşat mai mulţi copaci, s-a prăbuşit şi a luat foc.

La bordul avionului se aflau preşedintele Poloniei, însoţit de soţia sa, şeful Statului Major şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Andrzej Kremer şi încă mulţi alţi înalţi demnitari.

Kaczynski mergea în vizită la Smolensk pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katin, unde trupele sovietice au ucis mii de polonezi.
Tragedia a născut imediat controverse şi scenarii mai mult sau mai puţin fanteziste. La un post tv se spunea că a fost o eroare de pilotaj. Este posibil? Să nuităm cine se afla la bord. Se va răspunde la această întrebare după studierea cutiilor nege găsite deja.
La un alt post de televiziune, alte autorități, spun că, echipa rusească de la sol, a manevrat prost zborul avionului Tupolev 154, la bordul căreia se afla elita poloneză. S-a vorbit chiar de mâna serviciilor secrete. În așa situații, nu contează în ce situații moare un președinte și cine are de pierdut, dar se consideră o misune îndeplinită de servicii, fără a lăsa urme. Cercetările vor dura câteva luni. În situaţia în care sereviciile secrete s-au implicat, adevărul probabil se va afla peste 50 de ai, când nu mai ai ce face cu el. Condoleanțe poporului polonez care trece acum printr-un moment extrem de greu. La cum ştim noi fibra poporului polonez, acesta va şti să treaca cu demnitate peste această catastrofă.