21 mai 2010

Constantin şi Elena

În ziua de 21 mai, la pomenirea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, în calendarul popular întâlnim o sărbătoare adresată păsărilor de padure, numita Constandinu Puilor sau Constantin Graur. În această zi păsările îşi învaţă puii să zboare.
Prin odihna de la muncile câmpului se credea că recoltele nu vor fi mâncate de păsări.
Femeile înlătură cu aghiasmă şi tămâie duhurile necurate. Ziua de Constandinu Puilor era ultima zi în care se mai semănau porumbul, ovazul şi meiul. În popor se spune că tot ce se seamănă după această zi, se usucă.
Peste 1,8 milioane de români serbează ziua numelui. Tuturor le dorim sănătate maxima, fericire şi noroc.

20 mai 2010

Botez de criză

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, vor fi naşii de botez ai fiului Prinţului Paul şi al Prinţesei Lia, Prinţul Carol Ferdinand. Evenimentul urmând să aibă loc pe 22 mai, se arată într-un material publicat de ziarul Libertatea.
Botezul a fost scos la "licitaţie". Cine să-l transmită, cine să-l mediatizeze în direct. Televiziunile cele mai importante s-au luat la trântă. Cine credeţi că a câştigat? Televiziunea unde Traian Băsescu s-a hăhăit o noapte întreagă în ajunul alegerilor. La OTV. Aşadar..... the winner is.... OTVeeeeee!

Mortal combat cu Viktor Fedorovych Yanukovych

Preşedintele Ucrainei,Viktor Fedorovych Yanukovych, a avut parte de o surpriză neplăcută cu ocazia depunerii unei corone cu flori la Mormântul Soldatului Necunoscut de la Kiev. Administraţia Prezidenţială de la Kiev a încercat să interzică difuzarea înregistrării video, motivând că se aduce un prejudiciu de imagine preşedintelui.



Iată ce imagini au difuzat posturiule tv pro-V. F. Yanukovych de la depunerea de coroane de flori.

Hoară cu H de la Huo!

Marcel Hoară, trompeta PDL, a găsit ce a căutat venind în mijlocul unei mulţimi furioase. Fundamentalistul portocaliu chiar credea că poporul îi iubeşte pe oamenii lui Băsescu şi compania de şmenuri. Ei, uite că nu. Dacă nici acum kmerii portocalii nu au înţeles care-i realitatea, atunci Hoară şi ai lui să-şi caute un copac rămuros şi să se spânzure. Funia şi săpunul le aducem noi de acasă.

Tudor Chirila - Scrisoare catre liceeni


Ei au părinţi?

Policienii care-şi bat joc de noi au părinţi?