24 iulie 2010

Romania 2010

23 iulie 2010

Băgaţi-vă minţile în cap!

Mulţi ar vrea să ne ştie cu căluş la gură, în genunchi sau târându-ne ca râma la picioarele lor. S-a dat liber la atentate politice şi financiare la libertatea presei. Se dedică tuturor celor ce ne otrăvesc existenţa. Lista este lungă, aşa că nu-i nominalizăm. Se ştiu ei. Aşadar, băgati-vă minţile în cap!

Declaraţii şoc/ Sorin Ovidiu Vântu cumpără şi vinde conştiinţe

Se agită. Fac ședințe, strategii, se întreabă cum va arăta viitorul. Sunt strâns uniți, atacă în haită. Pentru că le este teamă. De trecut. Au devenit milionari șantajand cam toți oamenii de afaceri din România. Au strâns averi impresionante vânzând pixul cu care alții, mult mai onești decât ei, scriau articole. S-au specializat în operațiuni de spălare de bani prin tranzacții false de ziare, publicitate mincinoasă, folosind presa pe post de portofel.
Se autointitulează analiști, sperând că astfel vor avea un statut public onorabil. Le place să se considere oamenii de onoare, în sensul în care dacă ai plătit șpaga cerută, ești protejat! (...)


Aşa îşi începe Dan Andronic analiza supra unui fenomen din ce în ce mai răspândit în media românească pe blogul său, sub titlul Zbaterea bătrânelor javre de presă…. Tot mai mulţi jurnalişti îşi scot conştiinţele la mezat pe sume importante de bani pentru a-şi satisface patronul, binefăcătorul, pozând în analişti şi formatori de opinie, când de fapt ei nu sunt altceva decât nişte mercenari.
Analiza lui Dan Andronic survine la o zi după publicarea în cotidianul Curentul a unui serial legat de mogului Sorin Ovidiu Vântu şi reţeaua sa de jurnalişti plătiţi să aibă o anumită poziţie în emisiunile în care apăreau să-şi expună opiniile sau pe care le moderau.
Invitat la emisiunea Naşul de pe B1 Tv, Dan Andronic a insistat pe subiectul legat de "plăţile" efectuate de Sorin Ovidiu Vântu către jurnalişti şi pe mesajele pe care aceştia trebuiau să le transmită opiniei publice. O fostă colaboratoare a lui SOV a intrat în direct şi a făcut dezvăluiri cu privire la maniera în care SOV îşi plătea angajaţii dar şi modul în care primea sume foarte mari de bani pentru servicii de publicitate.

21 iulie 2010

PDL Giurgiu la un pas de atomizare

PDL Giurgiu se pregăteşte să-şi aleagă preşedintele de filială. Evenimentul va avea loc mâine, dar se anunţă a fi unul cu strigături. De aceea presa locală nu are acces la lucrările care, susţin sursele noastre, s-ar ţine nu în municipiul Giurgiu, cum ar fi fost firesc, ci în comuna Ghimpaţi, acolo unde primar este un susţinător al lui Bogdan Cantaragiu, actualul preşedinte de filială.
De mai multă vreme în sânul PDL Giurgiu mocnea un puisor de scandal. Totul a pornit de la dorinţa lui Cantaragiu de a-şi subordona întreaga filială, de a-i avea sub papuc pe toţi liderii importanţi ai PDL Giurgiu. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi de maniera în care Bogdan Cantaragiu conduce destinele PDL Giurgiu şi au făcut front comun. Ca atare vor lipsi de la alegerile pentru preşedintele BPJ al PDL Giurgiu. Râca dintre pedelişti are în straturile inferioare lupta pentru ciolan, pentru infuenţă şi accederea la resurse şi nicidecum interesul judeţului.
Vârful de lance este primarul oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre, secondat de deputatul Dan Păsat şi primarul din comuna Comana, Aurel Enache, fost cândva în graţiile lui Bogdan Cantaragiu, acum eliminat din joc. Între răzvrătiţi îi găsim pe senatorul Cezar Măgureanu şi deputatul Victor Boiangiu.
Cu toate acestea, forţând lucrurile până la limită, Bogdan Cantaragiu a convocat BPJ, cu riscul de a fi în sala doar el şi vreo câţiva ciraci. Nu contează chestia asta când vorbim de PDL în general şi de PDL Giurgiu în special, pentru că este de notorietate faptul ca în filiala Giurgiu a PDL a tunat şi i-a adunat. Foarte mulţi lideri sunt proveniţi din alte structuri de partid. În special de la PSD. Acumularile cantitative nu au dus la salturi calitative. Din contră, filiala este la un pas de atomizare.

O idee liberală interesantă

La întâlnirea cu simpatizanţii doctrinei liberale, liderul vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a emis o idee interesanta care dacă ar fi pusă în practică ar acorda sistemului sanitar o şansă de revigorare şi implicit ar aduce beneficii celui ce apeleaza la serviciile medicale.
“Vreau sa desfiintez Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate si Casa de Pensii pentru ca in 10-15 ani romanul trebuie sa inteleaga Statul nu ca o institutie care da ci care te ajuta sa iti iei singur. Numai asa il responsabilizam pe cetatean. Prin desfiintarea CNAS individul alege singur unde se duc banii sai, ce tratament vrea, si daca nu se imbolnaveste isi poate folosi banii in alte scopuri pentru ca sunt BANII LUI“

20 iulie 2010

Adrian Păunescu

Maestrul Adrian Păunescu se află într-un moment de cumpănă în existenţa sa. I-am citit zilele trecute excepţionalul editorial "Scrisoare către urmaşii mei", din Jurnalul Naţional, şi mi-am şters pe furiş lacrimile iţite în colţul ochilor să nu fiu surprin de colegi. Nu ar fi fost niciun necaz, dar nu doream să mă vadă într-un moment de slăbiciune. Mai mult ca oricine îi înţeleg omului şi poetului Adrian Păunescu suferinţa şi nevoia de a-şi expune public dezamăgirea că a trăit, trăieşte încă, trăim cu toţii, într-o ţară pe nedrept blestemată, căreia nu-i poate vindeca rănile. Oricâte răni şi-ar asuma. Oricâte răni ne-am asuma.
Urcăm împreună aceeaşi Golgotă şi doar bunul Dum,nezeu ştie dacă vom reuşi să ajungem în vârf. Important este că avem puterea de a lua în piept acest destin.
Maestre, să-ţi dea Dumnezeu putere şi sănătate!

Racheta şi sperma


Sperima ta, dar speri degaba, domnule Gelu Vişan, pare să-i fi spus Dana Deac acestui om cu faţă protocalie, pupinbăsit de largă respiraţie şi transpiraţie.



Acum, după vizionare, v-aţi prins de ce campaniile de presă sunt un atentat la siguranţa naţională... a lui Traian Băsescu? O rachetă şi-un pupic, fac dosul (siguranţei naţionale) foarte şic.

19 iulie 2010

Sindromul antimedia se extinde şi în Ungaria

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a lansat o iniţiativă parlamentară ce vizeaza presa scrisă şi chiar blogurile. Informaţiile publicate de acestea urmând să fie supravegheate strict de către organisme guvernamentale, scrie Washington Post. Dezbaterile în Parlament au fost amânate după criticile dure venite din partea organizaţiilor de presă internaţionale.
După cum se vede treaba Victor Orban a băut apă clocită după Traian Băsescsu, cel ce a băut la rândul său apă stătută după premeirul italian Silvio Berlusconi. Cei trei crai au pus pupila pe presă pentru că nu le mai ridică osanale şi vor să o aibă la butonieră.

Un deţinut de la Penitenciarul din Giurgiu doreşte să fie eutanasiat

“Mă numesc MOLDOVEANU MIHAI şi doresc să mă susţineţi să faceţi public demersul meu de a-i convinge pe parlamentarii români să iniţieze şi ulterior să adopte o lege în baza careia să-i fie permis oricărui cetăţean român care suferă de o boală incurabilă, care nu poate să-şi asigure prin forţe proprii un trai cât de cât decent sau care ESTE OBLIGAT SĂ EXECUTE ANI GREI DE PUŞCĂRIE DIN CAUZA UNOR MAGISTRAŢI LAŞI, INCOMPETENŢI SAU CORUPŢI să poată solicita autorităţilor să fie EUTANASIAT într-un cadru legal şi asistat medical. ..". Aşa îşi începe scrisoarea adresată senatorului de Giurgiu, Cezar Măgureanu (PDL - membru al Comisiei de Abuzuri din Senat), deţinutul Mihai Moldoveanu.
Deţinutul a recurs la acest gest din disperare. El susţine că este condamnat pe nedrept şi că toţi cei aproximativ 15 ani pe care i-a petrecut până acum în închisoare au fost un chin insuportabil de care doreşte să scape prin eutanasiere. "Boala de care sufăr eu - O CONDAMNARE LA 25 DE ANI ÎNCHISOARE, NEVINOVAT FIIND - este cea mai dureroasă şi nimicitoare boală posibilă. în plus, decât să se aloce lunar aproximativ 25 de milioane lei pentru întreţinerea mea în puşcărie, ar fi mult mai rentabilă alocarea a doar câteva milioane de lei pentru eutanasierea mea şi asta o singură dată.
Chiar am nevoie de dumneavoastră şi de aceea vă rog să nu trataţi cu indiferenţă această solicitare a mea.”, scrie în încheierea apelului său către senatorul Măgureanu, deţinutul Mihai Moldoveanu din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, condamnat de instanţă la 25 de ani de închisoare, pentru o crimă petrecută în Oradea.
În urmă cu 15 ani un taximetrist din Oradea a fost găsit abandonat pe o stradă lăturalnică, lângă un gard şi omorât cu multiple lovituri în cap cu un corp contondent. Au fost găsiţi vinovaţi 3 tineri, între care şi cel ce doreşte să fie eutanasiat. Ceilalţi doi tineri au recunoscut că au atacat şi tâlhărit un taximetrist dar altul, nu cel ucis. În consecinţă susţin că nu sunt responsabili de uciderea taximetristului. Mihai Moldoveanu susţine că nu are nicio legătură cu crima şi că procurorul Lele Alexandru nu a condus ancheta în mod profesionist, nu a ţinut cont de probele prelevate de la locul în care s-a găsit victima şi din maşină, ca şi alte dovezi care demonstrau nevinovăţia celor 3. Experţii de la Institutul de Medicină Legală au afirmat faptul că victima a fost ucisă prin lovituri repetate aplicate, cel mai probabil, de o persoană stângace. Or el şi ceilalţi doi tineri nu sunt stângaci.
În apăraea sa Moldoveanu declara că procuratura a susţinut ca oră probabilă a morţii 21.30, ori mai mulţi martori, colegi ai victimei, declaraseră că în jurul orelor 22 îl întâlniseră pe Adalbert Nagy, taximetristul ucis, îndreptându-se cu maşina în direcţie opusă locului unde a fost găsit mort. Variantă susţinută şi de colegii taximetristului de la dispecerat care susţin că i-au dat o comandă la ora 22.00.
„Singura care a avut curajul să spună, inclusiv pe un post naţional de televiziune, că sunt nevinovat, a fost doamna Norica Nicolai. Şi Victor Ponta s-a interesat de cazul meu, dar doar atât. De ce se tem avocaţii din România să preia cazul meu? Pentru că se pare că sunt amestecate persoane importante, care nu trebuie deranjate, iar aceşti avocaţi se mai lovesc de judecători, de procurori….", susţine Mihai Moldoveanu.
Cazul său a ajuns în atenţia senatorului Cezar Măgureanu care a promis că-l va prezenta colegilor săi de comisie.
Sursa. Jurnal Giurgiuvean

18 iulie 2010

Blogul lui Adrian

Adrian Popescu este liderul filialei Giurgiu a PSD. Omul ne asigură că a intrat în politică la un an după ce şi-a sărbătorit majoratul. La câţiva ani a ajuns, de ce n-aş fi sincer să spun, suspect de iute, în opinia mea, până în vârful ierahiei judeţene a PSD Giurgiu. Unii comentează că aici ar fi pus un umăr sănătos Marean Vanghelie, care l-a avut ca subaltern pe Popescu la sectorul 5 din Bucureşti, şef peste pieţe.
De fapt, ce doream să vă anunţ. Tânărul om politic, recent ales în funcţia de preşedinte de filială, devansându-i pe Tudorel Ţone (la 8 voturi) şi Nicu Bădălău (la pas), şi-a tras blog. Adresa este http://adrian-popescu-giurgiu.blogspot.com/.

Am dorit să aduc în atenţia dumneavoastră acest blog nu pentru că ar fi cine şti ce minunăţie de bolg (încă o platformă pesedistă), dar, vreau - nu vreau, Adrian Popescu şi-a legat destinul de judeţul, unde-mi consum şi eu existenţa, aşa că am să-l încadrez la bloguri giurgiuvene.
Este şi acesta un mod de a intra în contact cu cetăţenii, deşi, spun eu, mult mai eficient ar fi să se întâlnească periodic cu jurnaliştii locali cărora să le împărtăşească din ideile, aspiraţiile, proiectele şi acţiunile sale legate de judeţul Giurgiu. Adrian Popescu este liderul PSD Giurgiu de câţiva ani. În tot acest timp s-a întâlnit cu ziariştii doar sporadic. În media giurgiuveană PSD şi PDL nu există. Cele două filiale nu au fost capabile să aibă o relaţie normală cu presa. Dacă la PDL înţeleg de ce există o asemenea reticenţă, în privinţa PSD am o singură explicaţie: Adrian Popescu fie nu are habar cu ce se haleşte politica, fie nu are niciun mesaj de transmis. Altfel, în situaţia în care se află filiala Giurgiu a PSD, aproape în comă, este imperios necesară dezvoltarea unei realţii strânse cu media.